یک فرق بین کالباس و ژامبون این است که برای تهیه کالباس، باید حتما گوشت چرخ شود تا کالباس از آن تهیه شود؛ در مقابل برای تهیه ژامبون، لزوما نیاز نیست همه مواد گوشتی چرخ شوند. به علاوه در ژامبونها بیشتر میتوان بافت گوشت را مشاهده کرد.
از طرف دیگر، فرق کالباس و ژامبون در ایران به این شکل تعریف شده است که اگر درصد گوشت مورد استفاده بیش از ۷۰ باشد، فرآورده گوشتی، ژامبون نامیده میشود؛ در حالی که در دنیا و به لحاظ اصولی اصلیترین فرق ژامبون با كالباس چیز دیگری است.
همچنین در ژامبون موادی مانند پسته، هویج، خلال بادام، زیتون و … استفاده نمیشود اما در کالباس، این موارد قابل استفاده است.
ژامبون و بیکن در مقایسه با کالباس، طرز تهیه متفاوتی دارند و برای تهیه آنها لازم نیست که گوشتی چرخ شود. در حقیقت ژامبون و بیکن تکههایی از گوشت هستند که پس از اینکه به شکل بیکن و یا ژامبون فرآوری شدند، لایه لایه بریده میشوند. فرق ژامبون و بیکن هم این است که ژامبون معمولا از ران حیوانات تشکیل میشود و بیکن از گوشت شکم و یا پشت حیوانات درست میشود.